dijous, 14 de novembre de 2013

Manifest Jornada dia 13 de novembre

Benvolgudes famílies:

En primer lloc volem agrair a totes les famílies que ahir dia 13 de novembre vareu participar de la jornada informativa que organitzàrem les amipas de la zona nord. Esperam fos un espai a on prenguéssim consciència de la greu situació que vivim en matèria educativa i que cal la implicació positiva de totes els famílies per donar suport als docents i seguir lluitant per una educació pública de qualitat.

Aquí teniu el manisfest que es va llegir en acabar la jornada:Des de l’inici del curs 2013-2014, el dia 13 de setembre passat, no hem pogut viure un dia normal a cap centre d’ensenyament públic de les Illes Balears.
Fa massa temps que patim les injustícies d’unes decisions polítiques que, com un caliu abrasador, han estès les seves flames per tot el panorama educatiu del país fins al punt de posar en risc de desaparició els nivells de qualitat que fins a dia d’avui li eren propis.
Un panorama desolador que només gràcies a l’esforç dels docents i al suport dels pares i mares, units al voltant de les comunitats educatives, s’ha pogut salvar i evitar la tragèdia.
I perquè no volem que l’èxit escolar esdevingui novament fracàs, les mares i pares dels alumnes matriculats en els centres d’ensenyament públic aquí representats volem fer públic el nostra rebuig a les polítiques dels govern central i autonòmic, a la LOMCE i al TIL, alhora que manifestam:

1.     El nostre reconeixement a tots els docents de les Illes Balears, perquè amb el seu esforç diari fan possible:
·Que els nostres fills assoleixin les competències necessàries per ser més i millors persones, formades i amb criteri.
·Que els nostres fills avancin cap a l’èxit escolar sense traves ni impediments administratius.
·Que s’eduquin en igualtat, respecte a la interculturalitat i respecte al medi ambient.
2.     Manifestam també el nostre suport a tot el personal docent i no docent implicat en la marxa diària dels centres d’ensenyament públic de les illes que, a l’actualitat i fruit de les retallades, ho tenen més i més difícil a cada dia que passa.
3.     La nostra preocupació pel retard amb què arriben les beques de menjador i de transport; una situació preocupant que agreuja encara més la situació de les famílies afectades per la crisi, i que cada dia són més.
4.     La nostra preocupació més gran per la situació d’abandó i desempara més absoluta en que queden els nins amb necessitats educatives especials. Per ells, el Til suposa la desfeta més gran de tot el sistema existent al voltant del servei de suport educatiu (ATE i PT). 
5.     La nostra indignació per la pèrdua d’autonomia dels centres per a l’elaboració dels seus projectes amb l’aplicació de la LOMCE, que també afecta als Consells Escolars; per la pèrdua de qualitat de l’ensenyament a partir de les retallades pressupostàries; i pels continus atacs a la llengua i cultura pròpies de les Illes Balears que suposa l’aplicació del TIL, tal com proposa l’actual Govern de les Illes Balears.

Per tot això, exigim als governs central i autonòmic:

1.     La retirada de la LOMCE i el TIL per a una correcta negociació amb el sector, per tal de trobar una opció raonada i raonable que superi la crisi actual.
2.     Per la qual cosa, exigim sobretot al Govern de José Ramon Bauzá voluntat de diàleg i consens amb el col·lectiu docent, sensibilitat i empatia cap els que pitjor ho passen, les famílies.

AMIGUES I AMICS...

LA LLUITA CONTINUA!!!
SEMPRE JUNTS, SEMPRE UNITS, SEMPRE ENDAVANT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada