dijous, 29 de novembre del 2012

Informació sobre el Concert de Nadal

Benvolgudes famílies:

Davant l'anunci per part del claustre de professors del canvi en el concert de Nadal que passarà a ser tan sols pels alumnes a dins la pròpia escola sense estar oberta a les famílies, volem comunicar-vos que l'amipa, tot i entendre el desencís i indignació del professorat vers els atacs continus a l'educació pública i a la seva feina, no comparteix la mesura de supressió per a les famílies del concert de Nadal. És per això que al Consell Escolar del passat 28 de novembre vàrem presentar un escrit dirigit al claustre argumentat la nostra opinió i sol·licitant la reconsideració de la mesura.

A continuació teniu l'escrit que va presentar l'amipa al Consell Escolar a on es demana al professorat que reconsiderés la decisió. També teniu un escrit que una mamà ha presentat per també sol·licitar la reconsideració de la mesura.


- Escrit presentat per l'amipa al claustre de professors
- Escrit presentat per una mare (Aina Corbera) al clasutre de professors



L’Amipa del CP Pràctiques, informada al Consell Escolar de dia 28 de novembre de 2012 de la mesura indicada a continuació i aprovada pel Claustre el dia 26 de novembre, vol manifestar el següent.

Que ha estat assabentada de la proposta aprovada pel Claustre de professors del CP Pràctiques, consistent a reduir les activitats extraescolars i complementàries del curs escolar 2012/13, com a mesura de protesta contra la degradació de l’educació pública i de la professió docent, degradació provocada i accentuada per la política educativa de l’actual Conselleria d’Educació i Cultura. Aquesta reducció afecta a les activitats següents,

-El concert de Nadal
-La festa de Carnestoltes
-La Mostra de Primavera
que quedaran reduïdes a activitats dins l’escola i per l’escola però tancades a les famílies.



L’Amipa del CEIP Pràctiques vol manifestar el seu desacord amb aquestes mesures. Les raons que, com a mares i pares, ens han dut a aquesta posició són les següents:
1.   Consideram que la línia de l’actual Junta directiva de l’Amipa ha estat sempre potenciar la comunicació i els vincles entre mares i pares i professorat i crear comunitat educativa, donant suport a les demandes que els professionals docents ens han fet arribar. També esteim compromesos amb la defensa de l’educació pública i hem promogut, des de principi de curs (i finals del curs 2011-12), diverses iniciatives de reivindicació i protesta, sempre comptant amb el professorat del CEIP Pràctiques i obertes als mestres que hi han volgut participar. Per aquesta raó, consideram que una decisió com aquesta, de tancar a les famílies les activitats dels nostres fills i filles, hauria d’haver estat plantejada i debatuda amb els representants de les mares i pares de l’escola.

2.    Som conscients que és una decisió en senyal de protesta i que els destinataris últims d’aquesta no som les famílies, però consideram que la mesura de protesta aprovada pel Claustre de professors no serà efectiva en els termes plantejats. Aquesta mesura només afecta a les famílies, que es veuen privades de compartir amb els seus fills i filles moments molt especials. La Conselleria d’Educació i Cultura, que és la responsable de la degradació de l’educació pública i l’única que té ara mateix a les seves mans l’opció de modificar la política educativa, ni tan sols s’assabentarà, de tal manera que els únics perjudicats serem els infants i les famílies, que ens perdrem la possibilitat de compartir allò que els nostres nins i nines han preparat a l’escola, amb els seus mestres, amb il·lusió.

3.    Els canals de participació de les famílies a l’escola no són molts, i és precisament a les activitats com les abans esmentades on hi participen moltes de les famílies, fent comunitat educativa mares-pares-alumnat i professorat. Consideram que és precisament en aquests encontres on tant professors com mares i pares tenim l’oportunitat de reforçar i amplificar la nostra veu crítica amb l’actual situació. Pensam que cal aprofitar totes les oportunitats per a donar a conèixer el què està patint l’educació i hem de demanar la implicació de tota la comunitat educativa per a lluitar per una educació pública de qualitat. Si s’anul·len activitats on ens reunim tots, es perdran canals de comunicació fonamentals per a cohesionar a les famílies i comprometre-les per a fer front al menyspreu al que està sotmesa l‘educació pública. Ens sembla evident que no podem perdre cap oportunitat per a demanar una major implicació de les famílies i de tota la comunitat en defensa de l’educació pública.

Per aquestes raons, demanam al Claustre de Professors del CEIP Pràctiques que reconsideri la seva decisió i què es pugui trobar una via alternativa per fer ressò del malestar i desencís del professorat que contínuament està sotmès a atacs per part de la Conselleria. Des de l’Amipa reiteram el nostre suport al professorat en la seva lluita per una educació digna, però esperam que sigui una lluita conjunta, de tots plegats fent comunitat educativa i lluitant pel futur dels nostres fills i filles, pel futur de l’alumnat.

Atentament,
Amipa Annexa Magisteri



2 comentaris:

  1. Esteim completament d'acord amb el plantejament fet per l'Amipa , pares i alumnes perdem tota possibilitat de compartir temps i experiències amb el la comunitat educativa. Entenem la intenció però, desgraciadament , la protesta no arribarà als politics i perjudicarà a pares i i alumnes .
    Gràcies per reconsiderar-ho .
    Familia Servera Mir

    ResponElimina
  2. Tot i que sospit que aquest text arribarà en major grau als pares i mares assenyats de l'òrbita de l'AMIPA, més enllà de raonaments simplistes i primaris voldria expressar la meva opinió en tot aquest afer que ha posat de manifest la mala educació de moltes mares i pares, i la manca d'interès en que aquesta sigui millor per als seus fills.

    A) En primer lloc vull reprobar enèrgicament l'actitud d'alguns individus que amb insults i injuries han gosat intimidar a altres pares i mares de l'escola amb mentides i falsetats pròpies de l'argumentari de la teleporqueria. Realment voleu resoldre els problemes de la nostra escola amb la dialèctica i nivell intel·lectual de Tele 5?

    B) Els mestres de la nostra escola han decidit, de manera gairebé unànim, donar un cop d'atenció als pares per l'aparent manca generalitzada d'interès en oposar-se i rebel·lar-se davant la política de desprestigi, menyspreu i la innegable substracció dels recursos mínims necessaris per a garantir la qualitat educativa que l'actual Govern de les Illes està exercint desacomplexadament. Més enllà de que el claustre té tot el dret de prendre decisions com la de convertir el concert de nadal en un acte tancat, convé reflexionar sobre la intencionalitat i idoneïtat d'una mesura de protesta. La intenció manifestada pels mestres de l'escola és la d'agitar-nos (mares i pares) i que dirigim les nostres protestes cap als responsables últims de la situació penosa que viu l'escola: el Govern de lles Illes i la seva política educativa. Com a cap altre pare de l'escola a mi els mestres no m'han de dir el que he de fer; però per la mateixa regla de tres, els pares tampoc podem dir-li al claustre allò que ha de fer. Tot això amb independència de la meva afectació per no poder veure (ja mai més) als meus dos fills cantar solemnement la nadala 2012 que amb tanta il·lusió estan preparant.

    C) Com a pare, m'avergonyeix profundament pertànyer al col·lectiu de mares i pares de l'Annexa per que és capaç de reaccionar amb inaudita bel·ligerància davant la cancel·lació de la cantada nadalenca pública dels seus fills i accepta amb una passivitat incomprensible la condemna al futur dels seus fills imposada pels actuals governs. És encara necessari recordar el paper crucial que juga de l'escola en el futur dels nostres fills? O és que tenim pares a la nostra escola que pensen que el seus fills encara van a la guarderia? A algú se li escapa que la retallada en recursos que pateix la nostra escola afectarà greument la formació dels nostres fills? La decisió del claustre ha descobert la inexplicable incoherència (o ignorància) del col·lectiu de pares i mares de la nostra escola. Vergonya.

    D) La situació ha arribat tan lluny (denuncies, manifestacions, insults i bronques) i amb reaccions tan irracionals que tenc la sensació que la situació s'hagués pogut reconduir sense tanta violència verbal. Jo pens que els mestres molt probablement s'haurien replantejat la decisió en cas de posar sobre la taula propostes alternatives i compromisos de protesta per part de TOTS els pares. És obvi que la situació esquizofrènica i les reaccions primaries i primitives d'alguns individus ho han fet del tot impossible. Don llavors les meves més sarcàstiques gràcies a totes aquestes mares i pares que han aconseguit arribar a un punt de no retorn i m'han impedit enguany de gaudir de la sempre especial serenata nadalenca dels meus dos fills.

    Víctor Homar.

    ResponElimina