divendres, 7 de desembre de 2012

Reflexió de la junta: Concert de NadalBenvolgudes famílies: 

L’anunci per part del claustre de professors de la realització del concert de Nadal sense les famílies ha generat reaccions molts diverses entre les mares i els pares.  Des de l’amipa hem recollit el sentiment de descontent per part de les famílies, que no han entès la mesura i l’ han considerada un atac frontal a les mares i pares, que d’igual manera estan patint els efectes de la  crisi  i un atac molt dur vers l’educació pública dels seus fills i filles. 

Davant d’ aquesta situació la junta de l’amipa es va reunir el passat dilluns dia 3 de desembre a les 20:00h  amb caràcter d’urgència amb l’equip directiu i amb una bona representació del claustre de professors. A la reunió es varen analitzar per una part les diverses reaccions per part de les famílies i per l’altra es va parlar amb profunditat del perquè de la mesura. El professorat va exposar que la seva intenció no era, en cap moment, realitzar un atac frontal contra els pares, sinó donar a conèixer una situació molt dura que s’està vivint als centres educatius. La seva idea era que la mesura fos un acte simbòlic  i un punt de partida per la reflexió: si els pares estan descontents per no poder veure cantar els seus fills i filles, encara ho estaran més perquè als seus fills i filles els manquen recursos i atenció a l’escola.  És clar que la mesura de fer un concert intern ha de molestar els pares, però no pel fet de no veure cantar els seus fills i filles un dia (recordem que hi ha molts de pares i mares que tampoc no poden assistir al concert per qüestions de feina), sinó perquè la seva educació està en perill. 

Des de la junta de l’amipa volem transmetre a les famílies que tot i ser una mesura que ens afecta molt directament als pares, hem analitzat les raons que ahir ens va exposar el professorat i consideram que encara que ens dol no compartir aquest dia amb els nostres fills i filles ens indigna molt més qüestions tan preocupants com que alguns dels nostres fills i filles estiguin sense tutora perquè Conselleria no cobreix la baixa, o que hi hagi nins amb necessitats educatives especials sense una atenció adequada, o que s’hagi produït una minva molt important en les ajudes a les famílies.
És per això que vos volem fer arribar aquestes línies perquè tots junts reflexionem sobre què podem fer per lluitar per l’educació dels nostres fills i filles i perquè, tot i que la mesura presa per claustre no sigui compartida per la majoria de famílies, entenguem la seva intenció. No “crucifiquem a ningú” i a partir d’aquí facem camí junts

Un concert és un gest, una acció;  en canvi una actitud, una intenció és part de l’educació. Hem analitzat la viabilitat del gest (no ens ha semblat correcte) però ara intentem aprofundir en la intenció, i ens adonarem del seu perquè.  

Junta Amipa Annexa Magisteri

1 comentari:

 1. Moltes gràcies, pares i mares de L'AMIPA, per la vostra comprensió, el vostre suport i per tota la feina que feis per la nostra escola i els nostres nins i nines.
  Gràcies per creure que "Comunitat Educativa" som tots, pares i mares, nins i nines i mestres.
  Hem de caminar plegats per defensa la nostra escola pública, que ara està ben tocada...
  Una abraçada i molt d'ànims!!!
  Maria Bel Sureda (tutora de 1r B)

  ResponElimina